Thursday, September 7, 2017

Magic Blue Deodorant


Assalamualaikum dan hi!

Baru-baru ni saya pindah rumah. Ni menaip dalam rumah baru lah ni. Feeling energized la kat rumah baru, aura baru, barang tak baru, suami pun erm, tak baru juga. Mihmihmih. Dah pindah rumah memang tak lari dari acara mengangkut barang. Dah nama pun angkut barang pindah rumah, please expect yang diangkut tu berat berkilo oit. Bukan macam angkut barang baru balik Aeon tau. 

Kebetulan saya tengah try deodorant baru masa tu. Elok sangat time tu berpeluh-peluh turun naik tangga, ke hulu hilir mengemas barang, sesuai sangat untuk test kebestan deodorant tu. Yelah, kat kedai anak lelaki Wat tu macam-macam deodorant ada. Masih belum jumpa yang sesuai dan paling penting selamat.

Eh lupa pulak nak bitau. Deodorant yang saya guna tu namanya Magic Blue. Memang betul magic!

Nak tahu kenapa letteww..



Kan biasanya bila kita berpeluh, pastu lama sikit cer cium ketiak tu mesti bau masam kan. Malu pulak rasanya tambah kalau duduk di kalangan orang ramai. Aish. Alah macam dalam iklan tv tu. Semua orang tutup hidung macamlah ketiak mereka suci murni. 

Then, biasanya juga mesti basah habis baju. Pastu lama-lama tinggal kesan kuning kat baju. Pastu kena beli baju baru. Pastu merungut duit habis. Pastu tekanan. Pastu gila. 

See? Scary betul effect ketiak berpeluh ni.

Tak selesa satu hal, malu satu hal. Itulah orang suruh pakai tudung labuh tak nak. Eh.

Dengan Magic Blue, saya rasa kering je dan tak berbau. Best. Sukalah dengan Magic Blue ni.

Ha, lagi yang super best, Magic Blue ni natural. SEMULAJADI. Sekarang ni semua benda nak letak too much chemical untuk mujarab. Apa tu? Putih dalam 3 hari?

Takut oi. 

Kang terevolusi jadi mentadak lak dek kesan chemical. 

Magic Blue ni guna 4 saja bahan semulajadi. Memang senang nak buat dan jimat masa betul kilang depa. Jom pergi Mydin beli barang ni dan buat deodorant sendiri lah. Haha.

1. Tawas
2. Air suling
3. Herba
4. Air mawar

Kan senang resepi ni. Hihi.

Keduanya selain guna di bahagian bawah lengan (sopan sikit sebutan ni) deodorant ni boleh spray dekat badan atau celahan lain. Kerna Magic Blue ni boleh merawat masalah gelap di bahagian berkenaan. Biasanya kalau pregnant dan lepas bersalin sesetengah perempuan (saya la tu)akan ada masalah ini.Biasanya berlaku dek sepanjang pregnant hormon lain maciam sikit. Nah! Cuba guna Magic Blue pasti tiada masalah gelap-gelap lagi. Even tengah pregnant pun tak risau sebab Magic Blue tak ada chemical. Jangan gusar ya. 

Since deodorant ni adalah deodorant yang bebas chemical, bila sembur tu bau dia bau fresh dan segar. I guess datang dari air mawar dan tawas tu. Memang tak ada bau wangi macam yang dekat sesetengah deodorant kat pasaran tu. 

Yang magicnya bau dia tahan tiga hari, means ketiak bebas kepam 3 hari tak payah mandi.

Kalau sesiapa yang ada masalah di bahagian ketiak, celahan dan bau badan, Magic Blue sangat recommended. Saya dah cuba 2 minggu dan memang suka dengan Magic Blue ni. Botol dia comel je senang bawak pergi mana-mana.

Oh ya, dengar kata Magic Blue pun boleh guna kalau ada masalah kaki berbau. 

Wow! Best betul dengan sebotol je boleh guna untuk macam-macam. Rimas dan malu betul kalau kaki berbau. Nak-nak bila time kena buka kasut. Allah! Semerbak bau mengganggu orang sekeliling. I know lah sebab masa kecil dulu senang berpeluh, so kaki senang berbau. Masa tu tak tahu pun ada Magic Blue. Hewww.

Oh ya, kalau nak tahu lebih atau nak terus order Magic Blue ni boleh terus lawati facebook kakak Muniey ya.


Alhamdulillah #syukur sebab Kak Muniey kenalkan Magic Blue ni. Sebelum ni memang tak pernah dengar langsung pasal Magic Blue. Black magic tu selalulah. Hihi.

Dah, pergi PM Kak Muniey ya!

2 comments:

  1. Your blog cantik! and terus follow sini. Lets visit my blog https://beehaazman19.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Hello, hope boleh follow balik untuk lihat produk ekzema.Kalau boleh share kepada mereka yang ada masalah Ekzema. TQ.

    https://tipsrawateczema.blogspot.my/

    ReplyDelete

Time kasih sebab komen!