Monday, March 27, 2017

ABANG ADIK SERVICE SUITE : Hotel best dan selesa di Melaka

Assalamualaikum

Bercuti dengan family ni memang best feeling evah. Salah satu terapi minda dan jiwa lepas sibuk (ke?) bekerja. Untuk kes sis, sibuk berperang dengan budak kecil belum baligh dan ehem, sibuk handle bisnes. Kikiki. Baru bunyi hipster 2017 sikit.

Dah pergi bercuti ni, benda pertama wajib ada mestilah accomodation. Gitu, omputeh sangat sebutannya. Kalau tak ada, kau nak tidur kat masjid ke? Atau beratur kat kuih keria antarabenua tu dari Subuh?

So, meh nak review sikit pasal tempat kami duduk semasa short vacay di Melaka bak kata netizen zaman sekarang ni. 

Its Abang Adik Service Suite ! Yeay! Abang, adik, kakak mana? Okay, tak kelakar.



Hotel or homestay  ni duduk (dah rupa manusia pula) dekat Klebang dan korang boleh jalan kaki je pergi Klebang Coconut Shake yang femes amos dan ramai gila menyampah pulak nak beratur tu. Walaupun nama dia sungguh kemelayuan, owner dia Chinese, but no worries sayang, tempat ni bersih dan selesa.

Actually dia macam rumah sebijik tapi yang ni ada 6 bijik attached together. So, jadilah Abang Adik Suite. Miahaha.


Ni ruang tamu dia tau. Takkan ruang tamu rumah kau pulak kan. Ada sofa dan bean bag (terus google kat Lazada nak beli seketul) cuma tak ada carpet, so sejuk sikitlah duduk bogel kat situ. Maksudnya duduk tak alas apa bukan duduk tak pakai baju seluar tau. Hihihi.

Then siap ada meja makan lagi untuk korang dinner ikan bakar cicah air asam (nanti saya akan share tempat makan ikan bakar kat Melaka ye)


Mestilah ada tv dan wifi.

Channel best pulak tu. Aircond. wifi, bean bag, nice movie, terus cancel nak pergi Pantai Klebang. Miahaha.

Yang sedihnya, owner tak bayar bil wifi lah pulak haritu. Adoi!

Abang Adik ni ada 3 bilik. 1 master room yang besaq gabaq bak kata Che Ta, 1 bilik yang ada king/queen katil, 1 bilik yang ada dua single bed dan ada 2 tilam tambahan.

Setiap bilik katil dia pakai cadar/selimut warna putih macam dekat hotel bukan warna warni macam homestay biasa atau katil rumah kau ye.



Bersih dan sangat selesa. Tidur lena je lepas merendek satu Melaka. Since hotel ni berkonsep homestay (pandailah kau Ain cipta konsep sendiri), memang merugikan kalau korang pergi berdua. Bukan apa, lagi dua bilik tu takut kosong dan dihuni krik krik krik. Miahaha

Owner pesan, hotel dia ni muat 8 orang je, kalau korang bawak rombongan kenduri kahwin sila berkhemah kat Pantai Klebang ye.

Abang Adik hotel ni ada dapur sekali. Kan dah cakap ni macam rumah.

Dapur dia besar kalah dapur aku dan bersih. Ada peti sejuk, ada water filter (tak payah risau kena masak air) yelah, orang datang sibuk bercuti kau sibuk masak air pulak. 

Tapi tak ada stove, so jangan datang bawa ayam la, ikan la, sawi nak masak lemak la dan bawang merah.



Mesti korang tak sabar nak tengok toilet dia kan?

Toilet ni nadi sebuah tempat tinggal tau. Apa guna lantai bertatah berlian tapi jamban pun tarak kak oi.


Masih bersih dan selesa. Ada air panas jugak kalau taknak mandi air paip biasa padahal kat rumah mandi je kan air sejuk tu.

Overall, Abang Adik Service Suite ni sangat recommended untuk mereka yang nak tempat yang bersih, selesa dan nak cari hotel atau homestay area Klebang.

Bukan apa, senang nak cop tempat beratur kat Kuih Keria Antarabangsa tuu

No comments:

Post a Comment

Time kasih sebab komen!