Thursday, January 2, 2014

2014 dah datang

Assalamualaikum

Bila kita bercakap pasal tahun baru, topik azam tahun baru adalah topik paling klise sekali selain mengunjungi konsert anjuran sekian-sekian. Alhamdulillah, tahun baru kali ni saya tak join tengok konsert atau tengok bunga api.

Sebenarnya, saya cuba untuk rewind perkara yang hot dan trending dalam hidup saya sepanjang 2014 dan sedihnya macam tak ada pula.

Saya rasa macam tak mungkin. Setiap manusia mesti ada perkara penting yang best atau tak best yang berlaku sepanjang setahun. Maksud saya, 365 hari kot? Apa? Hidup dalam gua ke?

So, inilah. Antara yang best of the bestes moments. Hihi.

Pergi Cameron Highland, lengkap satu famili. Saya rasa Cameron adalah satu entiti yang sangat romantik dan cool. Dan, saya sering teringat angin Cameron. Tak tahulah sebab Cameron itself atau sebab perasaan over excited saya. Saya rasa, both.

Hey, kata Cameron. Gambar seumpama apa lagi yang kalian fikirkan?

Lepas tu attend a few weddings. Orang selalu kata ambil berkat, tapi saya bukan mahu ambil berkat semata-mata, sebab saya memang suka wedding. Eh, ada ke orang tak suka wedding? Aura tu lain. Rasa penuh kerahmatan gitu. Dah macam UAI pulak.

Sebab tu la menghadiri, eh, terlibat dengan wedding kakak kedua saya sangat syok. Dah la saya suka wedding, ini yang serahim pula. Boleh kira tak jumlah suka tu ikut rumus a tambah b?
Gambar recyle. Gambar kegemarang la kata kan.Seterusnya jom kita bercakap pasal azam tahun baru.

Tiada azam.
Maksud saya azam baru sebab saya setiap hari even setiap bulan ada azam baru.

Cuma saya doakan tahun 2014 menjadi tahun yang lebih baik. Jangan doakan tahun je. Doa la untuk diri juga.

So, saya doakan saya dan anda akan menjadi hamba Allah yang sentiasa berubah menjadi lebih baik, lebih positif, jangan jugde orang sebab judging bukan kerja kita (kerja kita cuma update facebook dan instagram.gurau je.haha.sila gelak), sentiasa perbaiki diri (tapi bukan tikus membaiki labu), mendapat rezeki dari pelbagai cabang yang melimpah ruah ke akaun saya, eh,

Paling penting, semoga kita jadi manusia lebih baik.

Happy 2014!!

posted from Bloggeroid

4 comments:

  1. ain, lama x jupo..rindu la..
    makin bulat la...bila bahagia menguasai diri.kan? ;p

    ReplyDelete
  2. ehem. dgr kata tahun ni ada event peribadi yg agak bermakna kan. kan... hehehe...

    ReplyDelete

Time kasih sebab komen!