Saturday, February 18, 2012

Lelaki di Malaysia semakin ramai

Hehehe.
Sila percaya.

Semalam, after work, menyinggah bookstore. Dan masa tengah membeli-belah tingkap, owner bookstore tu pasang compact disk, yang orang panggil CD tu la. CD tu pula CD ceramah. Owner tu islamik. Tapi CD tu best, penceramah dia best. Tiba-tiba pegi bookstore untuk dengar ceramah pulak. Tak pe. Telinga dengan mata boleh berfungsi pada masa yang sama.

Penceramah dalam CD tu cakap, perempuan zaman sekarang tak perlu risau nak nak cari calon lelaki. Sebab lelaki dalam Malaysia ni ramai.

Terdengar je statement tu, I rasa terpegun, eh, terkesima kot. Iyelah, bukan ke lelaki ni spesies terancam. Or ada kajian baru dan I missed the kajian? Tak boleh. Tak boleh.


Dia sambung lagi. Ye, memang ramai. Bangla ada. Negro ada. Indon ada. Semua ada. Its true. Hahaha. I was alone, dan ketawa. Funny lol.


Pakwe ni tak ada pulak kat Malaysia. Ces.

Yang ni ramai. Setiap inci tanah Malaysia ada. Kalau nak berkenalan boleh pergi kilang. Paling senang naik KTM. Insyaallah ada yang tersnagkut.


I know yang kita tak selesa dengan kehadiran mereka. Yelah, some of them ni kureng sikit. Tapi dah rezeki mereka kat sini. Bumi Allah kan luas. Er, agak berkaitan juga frasa tu.

Okey. Layan lagu indon dulu.

No comments:

Post a Comment

Time kasih sebab komen!