Saturday, January 21, 2012

New Chapter

Dah tiga minggu kita per balik kerja. Kita letih bila penat, kita bosan bila tak ada buat apa, kita lapar bila dah pukul 12 tengah hari, kita seronok bila jumpa kawan baru. Yeay!

Okey, lepas training dua bulan dekat Genting, Korea hari tu, I started my neext assignment. I thought I was the only and the one yang akan lenggang ke sana but tak. Ces. Penat berangan.

Dan agak berdekad tak pegang all laboratory apparatus, but still remember their names lol, I ingat akan nervous untuk start again. Thanks Allah, tak pun. Biasa je. I love working with them and I know it. Dan, satu makmal besar dan baru tu milik gua seorang. Haha.

Its been three weeks dah pun dan I happy berada di sana. Pray for the best.

Oh, pasal kawan baru tu, ok, normal la kan bila kita pergi tempat baru dan jumpa orang baru. Dan bila kita dah kenal-kenal, kita akan address mereka tu sebagai kawan. Salah satu perkara yang kita patut buat selama kita bernafas lagi adalah sentiasa mencari kawan. Pernah dengar kan kawan biar beribu, berkasih biar satu. Orang selalu kisahkan ayat dekat belakang, sebenarnya dekat depan tu pun maknanya dalam. Percayalah, kita tak akan bahagia kalau hidup sendirian.

And find a good one. Ya, bukan senang, tak juga payah. Be nice to people (bukan bermaksuf let them pijak-pijak kepala), people will do the same thing to us. Orang kata karma. Simple. I berani cakap sebab I tahu perkara ni betul. Dah macam pakar pulak ye. Tapi betul la. Hehe..

So, jangan sombong sangat (sombong tu perlu juga ada dalam diri) dan perasan bagus. Orang menyampah dan meluat okey.
*Tiba-tiba emo*

No comments:

Post a Comment

Time kasih sebab komen!