Tuesday, March 22, 2011

He is 9 and addicted to FB

Inilah budaknya...



Setahun yang lepas, tiap kali kami semua gather ramai-ramai dekat rumah (yang mana sangat jarang berlaku disebabkan kami yang menjadi perantau) mesti berebut-berebut nak go online. Sibuk nak online facebook. Tapi budak ni sibuk nak main game. Aduh, ikutkan saja. Kang muncung dua depa. Lepas tu, bila dia dah pandai sikit, mula la nak facebook jugak. Gedik-gedik pujuk gua daftarkan akaun untuk dia. Since tak boleh nak register email, gua register je pakai email gua lagi satu. Yang bestnya, email tu dia siap tulis dalam buku dia, siap dengan password sekali. Kenapa? Bulan depan, kakak dia balik, dia sibuk nak main fb. Adik I ke tu?

Mula-mula dia memang tak tahu nak buat apa dekat facebook tu. Tapi, budak-budak ni, rasa ingin tahu dia tinggi macam KLCC, tak tahu dia tanya la. Nak tolong buat, tak nak, dia nak buat sendiri, kita ni boleh cakap je. Bagus!

Bulan lepas, kalau tak siap, kakak sulung I beritahu yang dia siap ada list nama kawan-kawan sekelas dia. Nak add dekat facebook la tu. Sungguh ke depan budak-budak sekarang. Dulu, umur 9 tahun, I reti main pondok-pondok jual daun je. Huh. Mencik. Kenapa tak lahir zaman batu terus. Hahaa...Hey, its not that I tak bersyukur, it juz ayat je.

Few days ago, dia pm chat dekat facebook. Wah! Mantap. Bila tanya siapa ajar, "adik pandai sendiri"

Iye kah dik?

Lagi, dia siap chat tanya soalan peribadi wa lagi. Adusss, budak zaman sekarang jangan main-main.




2 comments:

  1. giler byk kotak chat..nmpk sgt..tuttt..haha..btw sy suke printscreen ande..haha

    ReplyDelete

Time kasih sebab komen!