Friday, February 25, 2011

Kan bagus kalau....

lalalallalaaa



Kisah cinta I sejibik macam dalam drama korea. PANG! Tolong sedar, this is realiti ok.

Okey! Nak berangan pun tak boleh. But, hey, korang yang gegirl tu tak de ke angan mat jenin, terbuai-buai dengan drama cinta korea ni. Owh..Im so melting with korean drama+actor. Hee~~ I bet, you pun sama kan. We love korea drama! We love ain! Eh..

I perasan yang every drama korea ni mesti ada babak-babak yang tipikal yang "eh, kenapa macam ni sokmo, orang korea memang gini ke"? Tapi takpe, asal pakwe dalam tu hensem, layan saja maa.. Oh ya, scene tu adalah dimana scene sang hero dengan hensemnya bersandar di keretanya menanti sang heroinnya di depan rumah. Hoho..kenapa tak ada orang nak tunggu I jugak ye.. Hee...

Ang those korean, kulit diorang sangat cantik dan licin mulus bak telur dikupas. Flawless rite? I think la, salah satu sebab adalah kerana cuaca dan persekitaran country. Plus, tengok saja cara pemakanan mereka. Er, jangan pulak yang tang makan babi tu ye.

Lagi, make up diorang sangat magic. Oh, tapi yang ni tak best. Fake kot.

Oh, where am I?
Dah merapu ni kan, kita sedang cakap pasal drama korea. Hee, pesong sikit takpe.

Ha, drama korea yang semua orang tahu mesti winter sonata dan full house. Kalau tak tahu sila lempang ah diri sendiri. Hidup zaman batu ke tu pun tak tau. Even my lecturer yang skema tu pun tahu (apa kaitan skema dengan full house dan kenapa nak peduli kalau orang tak tahu kan?.. Dan saya, eh, I rasa demam ni bermula dengan Winter Sonata. Kan? Lepas tu menyusul la drama-drama yang super duper syok dan penuh dengan pakwe hensem.

I love Full House but I love SAVE YOUR LAST DANCE FOR ME even moreee....


Mesti korang cakap "ek eleh, drama ni tak best pun. Hero pun kureng hensem. Berjuta kali hensem Rain tu. Takpun yang tengah nyanyi kat atas tu (sila play video di atas)".. Salah! Hero dia dan heroin cantik. I suka sangat cerita dia. Towards ending dah main emosi gua. Owh..sedihnye. And I sangat pasti yang salah satu sebab I love love this drama so much adalah kerana feeling semasa menonton. I mean, I watched all episode of Full House in one day, half day i far as i can remember. Jahanam laptop gua. Tu yang sampai sekarang dok peram dekat Nilai.

Sambung balik.
Menonton Save Your Last Dance For Me (penat lol nak kena capital for each word, well, orang skema) buat I sangat teruja. Yes, time tu tengok dalam TV, ntv7 lagi, 9.30 malam setiap Isnin sampai Jumaat. Kalau tak salah. Perasaan nak tengok next episode tu wallah excited sangat tambah-tambah bila dia tunjuk next episod. Kalau tengok Isnin, ok la tunggu Selasa tapi tengok Jumaat kena tunggu next week. Debar plus teruja tu macam tunggu nak jumpa boyfriend yang dah lama tak jumpa. Curiosity tu sangat tinggi. Macam lebih-lebih je kan. Hahaa...

But now, nak tengok drama, mintak je dengan siapa-siapa, satu hari dah boleh tengok 2 drama. Tak tahan nak tunggu esok. Baik tengok je terus. Yela, nama pun tengok kat pc kan, apa? laptop? yeye..laptop. Kalau tengok tengok tv, boleh ke pergi call stesen tv suh tayang terus 20 episod tu. Hell, no la.

Sebab tu la feeeling dia berbeza..=p

6 comments:

  1. suka sangat tengok "my love patzi".. Cite first korea yang dapat hiburkan hati aku... hehehe

    ReplyDelete
  2. winter sonata plg best wehhhhhh..hahaha

    ReplyDelete
  3. wahhh..naseb bek la apik ni bukan hantu drama korea..hehe

    ReplyDelete

Time kasih sebab komen!