Thursday, April 29, 2010

Road Trip with My Broadband

Assalamualaikum...

Salam satu Malaysia (tiba-tiba), sebenarnya (bunyi macam rahsia padahal tak) I dekat rumah ni..Ye.betul..Motif? Saja, mungkin ada yang dengki...hahaha..

Kalau ada yang perasan (tak perasan pun sila buat-buat perasan) dah berapa hari I tak create new merapu post and publish. Satu-satunya sebab adalah kerana I berada di perkampungan orang asli, eh, kampung I la.

Ok, terus ke tajuk utama. Ini instant cash blogging yang I nak cuba rapukan disini sebab rindu sangat nak menaip. Dan kerana adanya broandband pinjam inilah I dapat menaip. Oh, terima kasih (walaupun slide presentation masih belum siap tetap gagah menaip post. Syabas dan tahniah)

Baiklah, kembali ke beberapa tahun atau mungkin 4 atau 5 tahun yang dulu, internet adalah salah satu perkara yang tidak begitu penting bagi I. Tapi, sekarang internet menjadi keperluan bukan lagi kehendak. Banyak perkara yang sangat butuhkan connection internet. Dan sekarang, seiring dengan peredaran masa yang makin pantas dan segala-galanya di hujung jari kita telah dikenalkan dengan perkataan "broadband".


Perkara yang paling menerujakan dengan penggunaan broadband adalah kerana ianya ringan dan kecil. Tidak! Kerana ianya tidak berwayar dan tidak perlu disambung ke mana-mana lubang yang akan menyebabkan rambut tertegak atau kematian sekiranya jari yang dicucuk di situ. Ok. Tidak kelakar. Walau ke perkampungan asli tempat I sekarang sekalipun, blogging tetap berjalan. Ini sangat indah bukan?

Jadi, walau di mana kita berada (ceh, dah macam iklan, tapi iklan apa tak tahu) kita tetap dapat berinternet. Oh, hidup sangat indah. Jadi, turn to Wiggy adalah pilihan yang betul. Jalan tetap berjalan, tapi berjalan di alam sesawang tetap on je. Lagi sekali, hidup sangat indah kan?

And, enjoy this too...
Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS

No comments:

Post a Comment

Time kasih sebab komen!