Saturday, March 20, 2010

Hari-hari makan megi tembam tak?

Maggi banyak air kan.Ya la.kuah maggi tu..
Sejak el nino menjadi-jadi ni, makin melantak saya dengan maggi..
Anybody yang kesian?I tak nak tembam sebab maggi..

Once upon a time, masa zaman muda-muda, maggi is very far away but now, asyik maggi je suap dalam mulut.
Yang tak tahan, dulu bukan main tak suka maggi yang ada kuah tapi sekarang dua bungkus maggi tomyam atau asam laksa i santap..Haih..







Setahu i, yang tak pernah makan maggi ni my abah je.Sebab he is rice-lover selain siti hajar-lover..Hari-hari mau nasi lol...

I pernah terbaca dekat satu laman sesawang yang cakap how to cook maggi in a right way.
Dia cakap first, lemutkan maggi tu dulu, buang air dan pakai air yang baru untuk gaul-gaul maggi dengan perencah.Tapi, dah tak macam segera pulak kan..

Ohh..how to get rid of maggi from my mouth ha?

2 comments:

  1. ain baru lepas makan meggi ni..mkn maggi sbb el nin0 jugak..hee~

    (^.^)

    ReplyDelete

Time kasih sebab komen!