Sunday, January 31, 2010

end of january


...babai...

Saturday, January 30, 2010

aku atau dia?

Di satu penjuru kelihatan dua insan sedang asyik bermadu kasih (sehingga berkeliaran lebah-lebah mengelilingi mereka).

Di satu sudut yang lain seorang insan memerhati dengan mata yang tajam (tajam macam gergaji).

Beberapa saat kemudian si pemerhati berjalan ala-ala Fazura (i suka dia so i punya suka la kan) menuju ke arah dua insan itu.

Pemerhati:siapa perempuan ni ?
Sambil dengan angkuhnya menunjukkan jari telunjuk ke arah salah seorang insan yang bermadu kasih tadi.

Pemerhati:patutla sekarang dah berubah.Ada betina lain.

Maka berlakulah pergaduhan yang amat memalukan untuk diceritakan di sini.Bolehlah bayangkan adegan2 macam dalam drama melayu 2 okey.

Pemerhati:Sekarang pilih.I atau betina ni?
??????????

But instead of saying that, i'll say "choose her"
Wth kan nak simpan lelaki xsetia macam 2.

Sila layan lirik lagu zee avi ini.hehe..

Semalam I call you, you tak answer
You kata you keluar pergi dinner
You kata you keluar dengan kawan you
but when I called Tommy he said it wasn't true

So I drove my car pergi Damansara
Tommy kata maybe you tengok bola
Tapi bila I sampai... you, you tak ada
Lagi la I jadi gila

So I called and called sampai you answer
You kata sorry sayang tadi tak dengar
My phone was on silent, I was at the gym
Tapi latar belakang suara perempuan lain

Sudahlah sayang, I don't believe you
I've always known that your words were never true
Why am I with you?
I pun tak tahu
No wonder la my friends pun tak suka you

So I guess that's the end of our story
Akhir kata she accepted his apology
Tapi last-last kita dapat tahu she was cheating too
With her ex boyfriend's best friend, Tommy...

aien's:tiada mengena ngan sape2 pon.Cuma geram dengan kebodohan sesetengah orang yang lemas dalam cinta sampai tenggelam.

Sunday, January 24, 2010

Sharing with u...

Dah lama inbox email saya ni tak ade forward email..Tadi buka ade.From my coursemate, Suhaili..thanks dear.Bila da abis baca terpk nak letak dalam blog murahan ni...

Here we go....

Hmm..kompom lps ni I minum tongkat ali jaaa.......

Wallahualam.....sendiri pikir...sendiri ingat....


Salam and Good Day,

Just nak sharing satu cerita dari seorang kawan. Petang semalam semasa
menunggu shutter KL-IPOH saya and kawan berbual-bual.


Kami berbual perkara halal dan haram. Nak di jadikan cerita, kawan saya pun
beritahu yang abang ipar dia bekerja di jabatan ----- ----- di unit
serbuan.


Saya terkedu seketika mendengar cerita kawan saya. Ya Allah berapa banyakla
benda haram dah jd darah daging saya ni...Nauzubillah..Patutlah budak2
sekarang degil2, x dengar cakap...ermmm ..


Ceritanya macam nie:-

Jab. ----- ----- pernah buat serbuan di kilang memproses ikan sardine.Apa
yg di jumpai amatlah memeranjatkan. Kalau kenkawan bau kuah sardin tu
hanyir n lagi satu sedap kan...nak tahu apa recipenyer...kalau x percaya
terpulang lah.....tau kenapa org cina suka mkn katak??? So agak2 kenkawan
dapat x jawapannya....kilang tu telah mencampurkan daging katak sebagai
perasa untuk menyedapkan lagi rasa kuah sardin tue..huhuhu..itulah yg ----
jumpa tapi amat sadis kenkawan bila pegawai yg bertugas hantar
report....report tu telah di 'zip' oleh pihak tertentu atas sebab akan
merugikan pihak 'besar'. ..kenkawan tau sardin jenama apa??? ..yg paling
mahal n glamer...'


AYAM BRAND'...itulah hakikatnya...abg ipar kawan saya pun x mampu untuk buat2
apa kalau report telah di zip..apa yg mampu diheboh mulut ke mulut untuk
menjaga ummah semua......

N lagi satu serbuan telah dibuat di syarikat membuat makanan yg
ternama....kankawan tahu apa yg dijumpai...agak2 pernah x rasa daging
cacing?????...mesti kenkawan selalu minum milo kan.....yes..daging cacing
telah di campur dengan serbuk milo.....kalau ada bau hanyir itulah dia...kalau
kenkawan nak lgi confirm try buat macam nie.....milo + gula sahaja lepas tu
tengok ada x minyak/lemak kat milo tu...kalau ada confirm...ini apa yg
diberitahu oleh abg ipar kwn saya jer...


Tp saya x tahu tahun bila mereka buat serbuan...???..dan adakah pihak yg
bertanggung jawab telah mengambil tindakan yg sewajarnya untuk mengikut
garis panduan halal yg telah ditetapkan oleh jab. Agama Islam m'sia...
wallahhualam...


n lagi satu kod no yg ada di emailkan tu jadikan lah panduan masa nak beli
makanan kat pasaraya..kalau ada kod E110 ker n yg tersenarai jgn lah
beli...that is confirm ada benda 'alah' tu...print lah kecik then laminated
simpan dalam purse....memg leceh tp kalau nak amalan diterima, makanan kita
lah salah satu nya jaminan...kalau dah haram..hukum nya tetap haram...x kisah
walau disentetikkan pun..tetap haram......saya hanya menyampaikan perkara ni
kepada kenkawan islam saya sahaja..samaada nak percaya atau tidak terpulang
lah...kalau kenkawan rasa cerita ni x sahih, proceed lah makan cam biasa
ek...kalau kenkawan memang penggemar ikan sardin...keluaran org melayu kita
ada buat sardine ni ..dari terengganu tp saya x perasan lagi kat Shopping
complex..kawan saya kata rasanya memg kurang sedap tp yg penting
halal...kalau nak sedap ltaklah daging katak..huhuhu..


milo org melayu pun dah ada kat pasaran tapi x sesedap dan seenak milo yg
sedia ada sekarang....

Untuk makluman kenkawan Islam semua, article ini bukanlah article rasmi
ataupun cuba menghasut tp lebih lepada peringatan.....terpulang kepada
kenkawan untuk menerima atau tidak...


Saya hanya menyampaikan amanah sahaja...tepuk dada tanya iman....


wallahhualam...


so guys...What do you think..
dulu dpt email pasal roti gardenia, rota, ribena, colgate, and many more..
huhu..
mgkin lepas ni kita patut makan daun2 pokok je..
ohh..
dunia....

aien's:minum air masak je.8 glass per day..maybe more...

Wednesday, January 20, 2010

nak sambung master x?

Okey guys...attention please!
Kepada siapa2 yang berminat nak proceed study to the next level..I mean Master boleh la klik sini untuk dapatkan apa2 yang patut..Biasiswa 2...=)

Sejak hari-hari untuk tamatkan degree saya ni makin dekat.Ramai yang tanya

"nak buat apa lepas ni?Sambung master ke?"
"nak sambung master x?"

Err...i wish too...huhuhu..
Tapi saya maw kawin la...
Opssss...
Jawapan otak gatal mmg macam 2..

Now im very busy with a lots of thingssss....Lab work..Assignments..Classes..many more..
Last week im totally down.Flu.Moody.Everything so complicated..
Tapi dis week saya dapat manage ngan jayanya lepas jumpa dr ensem kt pk and mitak vitamin biar pandai sikit..hahaha..

However..kesibukan itu xkan berhenti selagi skrol degree 2 saya belum genggam..hahaha..

ain's:kalau anda da klik 2,,im sorry..a joke guys...hahahahahahahahahah...

Tuesday, January 12, 2010



besar pun gambarnye...

Saturday, January 9, 2010

i am crazy or her?



Selama 20 tahun hidup, i never met EVEN ONCE..someone like her.Sangat pelik dan dia membuat saya pelik.Waaaa.....please girl...act normally.U are not havin mental disoder right?

YOu make me crazy........... everyday.

aien's:sabar...........


Friday, January 1, 2010

Apabila 2010 membuka tirai...



Oh my...im 21 years old dis year....
Makin dewasa...yeay!
Maknanya dah boleh nikah ni...=)

Tahun baru ni disambut bersendirian ...agak menyedihkan bagi insan seperti saya..huhuhu...Sebenarnya tak kisah pun sebab bagi saya tahun baru hanya angka yang mana umur makin bertambah.So, perangai pun perlu bertambah baik la...Bila masuk je tahun baru selalunya berkait dengan azam baru...walhal azam yang sebelum ni azam semata-mata.Saya tak pernah ada azam tahun baru.Hari-hari pun saya berazam tiap kali bangun tidur.

Contohnya hari ni saya berazam untuk cari maklumat pasal tesis saya.Azam ke 2?...
Selepas tu saya berazam untuk tidak terlalu teliti pasal benda2 remeh pasal *kami*..
Kemudian saya berazam nak baca buku setiap hari..
Lagi saya berazam nak bangun tidur sebelum matahari bangun..huhuhu..
Lagi2 saya berazam tak mau ponteng class....ohh......(chaiyok!)
.Macam2 la azam saya.Al maklumlah hari2 kerjanya berazam...


Dalam hidup ni kita mesti ada gol...Saya ada gol untuk setahun yang akan datang, 2 tahun yang akan datang, 5 tahun yang akan datang dan pelbagai tahun yang akan datang.Sebab 2 azam saya mesti dibuat setiap waktu...woha!!....

Ok la..saya berazam untuk tidak tulis entry panjang...hohoho...
Selamat 2010 untuk anda2 semua...
Jadilah insan yang lagi baik dari semalam...Saya sentiasa doakan anda-anda semua...

aien's:kelaparan ketika menulis entry ni.Nasib baik ada biskut dan nestum..yummy!Sedap...